איטום בהתזה – מה מתיזים? כמה ולמה?
שיטה החדשנית לאיטום גגות היא באמצעות התזת חומרים פולאריטנים.
החומר הפולאריטני עמיד בקני UV ובמזג אוויר לאורך שנים ללא שינוי גוון, זהו חומר אלסטי המגשר על סדקים.
איטום בהתזה אינו רעיל ומאפשר אטימה רציפה ללא תפרים. איטום זה הוא איטום המחזיק זמן רב ומניב איטום חזק ועמיד כשמבוצע כהלכה.
שיטה זו יעילה מהשיטה של יריעות ביטומניות במקרים רבים ומביאה איתה את הקידמה, מעל הכל זאת המלצתנו האישית לאיטום היעיל ביותר.
כניסת שיטת האיטום בהתזה לישראל
איטום משטחים בחומרים פולימריים באמצעות התזה או על ידי מריחתם הינה שיטה המקובלת מזאת שנים רבות בארץ ובעולם.
חומרים אלה, הפכו בתוך זמן קצר למאוד פופולריים, מכיוון שהם בעלי תכונות משופרות מחומרי האיטום האחרים ומחירם אינו גבוה במיוחד.
איטום בהתזה הינה שיטת איטום המיועדת בדרך כלל למשטחים שכבר עברו תהליך איטום או משטחים מרוצפים.
איטום בהתזה הוא בעצם התזת חומרים אקריליים על משטחים שברצוננו לאטום, משטחים אלה חייבים להיות משופעים או בעלי איטום קיים אך לקוי.
איטום זה מייצר שכבות בידוד הדוחות מים ובנוסף מבודדות מבחינה תרמית.
שיטה זו יכולה להיות פתרון מידי לבעיית נזילות חלקיות בגגות בעלי איטום קיים. עוד על איתור נזילות.
שיטה זו מתבצעת בשימוש מכונה מיוחדת המתיזה את החומר שמעוניינים לאטום באמצעותו. ההתזה נעשית על ידי צינור מיוחד המחובר למכונה.
אופן השימוש בהתזת חומרים
ישנה אפשרות לבצע איטום בהתזה בשימוש במשאבת אוויר המיועדת למטרה זו. שתי שיטות עבודה עיקריות ליישום איטום באמצעות התזה הן:
איטום דו רכיבי: שיטה זו מתבצעת על ידי מכונה ייעודית להתזה. במכונה זו קיימים שני פתחי התזה. מפתח אחד יוצאת תרכובת מלח מסוג מיוחד, ומנגד מהפתח השני יוצאת אמולסיה ביטומנית, שני החומרים מותזים במקביל והופכים לחומר אחיד האוטם את המשטח עליו מתיזים אותו.
איטום חד רכיבי: איטום שאפשרי להשתמש בו בכמה שיטות, ביניהן שימוש במשאבה, רולר או מברשת.
אחד מהיתרונות המובהקים של איטום בהתזה הוא שגמישות החומר היא גבוהה וזמן ייבושם קצר, לאחר התזת החומר מקבלת שכבה עבה וחזקה של איטום, בעלת אחיזה יציבה במשטח, וזמן הייבוש של החומר מהיר דיו.
יתרון נוסף של השיטה הוא שניתן ליישם אותה באזורים שהגישה אליהם מוגבלת, כגון הסתעפויות דודים רבות המקשות על איטום בשיטה סטנדרטית כגון איטום ביריעות ביטומניות.